Skip to content

Architektura: Nowy budynek dla Konserwatorium Nantesa i Polaka Wyższych Nauk Performing Arts / RAUM + lEscaut

2 miesiące ago

515 words

Dzięki uprzejmości RAUM Propozycja nowego budynku dla Nantes.
Conservatory & the Pole Wyższych Nauk Performing Arts od RAUM + l.
Escaut proponuje otworzyć różne praktyki dla miasta.
Studia tańca i sale muzyczne tworzą percepcję praktyk artystycznych z zewnątrz i sprawiają, że można je odczytać w nowym centrum kulturalnym wyspy Nantes.
Oprócz wspólnego charakteru sprzętu, praktyki transdyscyplinarne będą oferowane przez zestaw sytuacji, które oferują łączenie różnych dyscyplin, a tym samym stworzą bezpośrednie połączenie między budowaniem i funkcjonowaniem współczesnych metod pedagogicznych związanych z wyższym wykształceniem.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Łączenie tancerki na horyzoncie Dzięki uprzejmości RAUM Każda sala taneczna oferuje szerokie otwory na zewnątrz (które można ukryć za pomocą mikroperforowanych żaluzji zewnętrznych i wewnętrznych zasłon).
Większość z tych otworów ma szczególny związek z wyspą Nantes dzięki unikalnym poglądom, które proponują: Ogród pięciu zmysłów, perspektywa na Międzynarodowej Szkole Średniej, widok zachodni nad salą wielofunkcyjną, widok wschodu na istniejące audytorium oranżerii i widok na północ Międzynarodowe liceum.
Oprócz dużej ilości światła i naturalnej wentylacji, te duże ramy oferują odległy widok na miasto, dzięki czemu tancerze mogą oglądać widok na krajobraz wyspy na tle nieba.
Odbicie praktyki za granicą Dzięki uprzejmości RAUM W bramie naziemnej, na poziomie dostępu do oranżerii, niektóre sale muzyczne są ułożone w taki sposób, aby pasowały do ciągłości przestrzeni publicznych: – sala do ćwiczeń zbiorowych, przylegająca do domu uczniów, jest bezpośrednio dostępny z zewnątrz w celu uproszczenia dostępu za pomocą masywnych instrumentów i instrumentów perkusyjnych.
– sale prób / sale multimedialne z podwójną przestrzenią na wejściu bufora termicznego.
Transdyscyplinarna dystrybucja wertykalna Dzięki uprzejmości RAUM Aby wykorzystać pozostałą przestrzeń między wysokimi sufitami sal tanecznych (5 metrów wysokości) i szatniami (2,5 metra wysokości), a w poszukiwaniu kompilacji następuje nauczanie muzyki na dwóch różnych poziomach.
Ta pionowa dystrybucja wykorzystuje chęć współpracy w trzech głównych sytuacjach: – interakcja pomiędzy uczniami i studentami między poziomami praktyki wyraźnie podzielona – fizyczne poziomy połączeń w salach tanecznych i muzyce przez podwójną wysokość poziomego krążenia – wizualne połączenie między sale muzyczne i sale taneczne ze stałym oszkleniem akustycznym Siódme studio: przestrzeń interdyscyplinarnych ćwiczeń odcinek 01 Przestrzeń buforowa na piętrze (nieogrzewana), prawdziwy bioklimatyczny proces pasywny, służy jako dodatkowa przestrzeń w ciągłości zewnętrznej Sąd.
To siódme studio może być używane jako tymczasowe przedłużenie uczniów.
w domu, w sali przyjęć lub w sali ćwiczeń grupowych, i jest miejscem transdyscyplinarności, z możliwością stania się przestrzenią performance lub nieformalną przestrzenią prób.
Zyski ciepła i energia będą miały miejsce w ciągłości cech użytkowych, które zaproponuje: przyjazna przestrzeń w bezpośrednim związku z kulturalnym centrum wyspy Nantes.
[podobne: brico płyta osb, brico lustra, studzienki wodomierzowe ]

Powiązane tematy z artykułem: brico lustra brico płyta osb studzienki wodomierzowe