Skip to content

Budownictwo wczoraj i dzis : 56 + 55 Sumeru / Vastu Shilpa Consultants

3 miesiące ago

509 words

Dzięki uprzejmości Vastu Shilpa Consultants Ten projekt mieszkaniowy w Ahmedabad w Indiach przeprowadzony przez Vatsu Shilpa Consultants podąża za metamorfozą starego pustego domku dla koni w odrestaurowaną kamienicę w ostateczne połączenie z sąsiednim budynkiem.
Projekt rozpoczął się w 2004 roku i przeszedł kilka modyfikacji i dodatków.
Do 2010 r.
Zakupiono sąsiedni dom i utworzono 56 + 55 Sumeru.
Śledź nas po przerwie, aby uzyskać więcej.
+ 20 Przejścia projektu zostały oznaczone przez klientów zmianami stylu życia i stylu.
Pierwszą decyzją było przekształcenie ciasnego domu szeregowego, który kupili, w przestronną kamienicę, w której mogła rosnąć i rozwijać się młoda rodzina.
Wraz z rozwojem rodziny dom musiał zostać dostosowany, a pomieszczenia mieszkalne zostały powiększone na parterze, aby umożliwić pokój zabaw.
Pierwotny dom był zdominowany przez oś północ-południe.
Poprzez przejęcie sąsiedniej nieruchomości, dom został rozbudowany, nie tylko zapewniając więcej miejsca, ale także tworząc oś wschód-zachód i widoki we wszystkich czterech kierunkach.
Dzięki uprzejmości Vastu Shilpa Consultants Projekt był kierowany chęcią przyciągnięcia jak największej ilości światła do wnętrza.
Aby to osiągnąć, architekci zdecydowali się zapewnić połączenia z przednimi i tylnymi podwórkami na wąskiej działce poprzez poszerzenie otworów i zerwanie istniejących ścian.
Był to drobiazgowy proces polegający na rozebraniu domu do jego minimalnego strukturalnego minimum i odtworzeniu go z tego miejsca.
Ściany nieruchomości zostały podniesione, aby zapewnić prywatność, a jednocześnie tworzy białą powierzchnię, z której światło słoneczne może być odbite w domu.
Dzięki uprzejmości Vastu Shilpa Consultants Aby stworzyć iluzję przestrzeni na małej działce, architekci zmaksymalizowali swoje interwencje w sekcji, używając geometrii skarbców, łuków i kolumn, aby stworzyć różnorodne przestrzenie, w których można się zrelaksować lub zatrzymać i zmienić wysokość sufitu zmienia się w przestrzeniach intymnych i rodzinnych.
Dom, jego materiały i wyposażenie są uproszczone.
Kota Stone i biały dźwięk są używane w całym tekście.
Interpunkcja koloru jest dodawana przez rzeczy, które mieszkańcy wprowadzają do domu, takie jak tekstylia, książki i obrazy.
Większość mebli jest wbudowana w architekturę, tworząc przestrzenie do siedzenia, które mogą być również wykorzystywane jako obieg w domu.
Centralny cokół znajduje się na połączeniu domów i łączy oba, zapewniając podstawę dla klatki schodowej.
Dzięki uprzejmości Vastu Shilpa Consultants Gorący i suchy klimat Ahmedabadu wpłynął znacząco na design.
Istotne znaczenie mają wysokie wartości izolacji ścian i dachów, a także współczynnik odbicia powierzchni, aby uniknąć absorpcji ciepła w przestrzeni.
Duże otwory mają głębokie odcienie na północy i południu, a także zapewniają wentylację krzyżową.
Okna dachowe i wiatraki pośrodku zapewniają światło dzienne w głębi domu, zmniejszając zależność od sztucznego oświetlenia.
Plan Plan 2
[patrz też: olx opole, wiata garażowa projekt, brico karnisze ]

Powiązane tematy z artykułem: brico karnisze olx opole wiata garażowa projekt